Revista presei interne – 06 Noiembrie 2009 – Spălătoria de bani a unui bugetar milionar

0
Majoritatea firmelor publica pe site-urile lor ofertele, iar unele au infiintat chiar site-uri speciale pentru revanzare. Numarul total de recuperari a sarit de 10.000 de bunuri, scrie Ziarul Financiar. Companiile de leasing incearca sa revanda mii de bunuri recuperate de la clientii cu probleme financiare, care nu si-au mai putut plati ratele, avand in oferta de la masini si camioane pana la iahturi, vile, cuptoare de bucatarie sau echipamente pentru saloane de infrumusetare.

Directorul adjunct de la Patrimoniu, serviciu al Primăriei Sectorului 2, a strâns milioane de euro dintr-o cascadă de învârteli imobiliare, notează Evenimentul Zilei. Combinaţii pe care le-a realizat, printr-o stranie coincidenţă, în asociere cu GYVY SRL, firmă abonată de ani de zile la lucrări de construcţii la sectorul 2. Lucrările îi sunt atribui te chiar de Direcţia de Patrimoniu, al cărei adjunct este Corin Romanescu.

Pedeliştii îi pregătesc lui Traian Băsescu un nou ambalaj, liberalii se plâng că, din cauză că tipografiile duduie de comenzi electorale, au ajuns să-i facă afişele lui Crin Antonescu în Bulgaria, informează Gândul. Preşedintele intenţionează să renunţe la sloganul „Băsescu pentru România”. După o săptămână şi jumătate de campanie, stafful lui Traian Băsescu a ajuns la concluzia că acest slogan este „prea moale”, puţin penetrant şi că nu se potriveşte cu personalitatea preşedintelui. Explicaţia oficială este însă alta: sloganul „Băsescu pentru România” n-ar fi fost sloganul lui Băsescu, ci al PD-L. „Este un slogan de susţinere a preşedintelui din partea PD-L”, ne-a declarat un membru al staffului prezidenţial.

Bursa titrează: Datoriile statului la mediul privat au ajuns la 8 miliarde de lei, circa 2 miliarde de euro, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe, preşedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci. Din cele 8 miliarde de lei datorate de către stat mediului privat, conform sursei citate, 2,5 miliarde sunt nerambursări de TVA, iar diferenţa de 5,5 miliarde de lei, din neplata serviciilor prestate şi a subvenţiilor. Iar veştile proaste pentru mediul privat nu se opresc aici.

Contestarea Legii privind reorganizarea unor instituţii publice a mărit suferinţa bugetarilor, care vor suporta aceleaşi măsuri restrictive, dar într-un timp mai scurt, potrivit Cotidianului. Economiile de 45 la sută la capitolul cheltuieli cu personalul vor fi concentrate în doar două luni, faţă de trei, astfel că până la finele anului bugetarii vor suporta, în medie, reduceri de 22,5 la sută lunar. Cele 10 zile de concediu fără plată prevăzute, ca măsură de criză, în Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice vor trebui luate integral în lunile noiembrie şi decembrie, potrivit actului normativ abia promulgat. Acest lucru înseamnă că bugetarii vor pierde mai mult la bani în două luni, faţă de situaţia în care reducerile ar fi fost făcute mai relaxat, în trei luni, respectiv din octombrie până în decembrie.

România Liberă precizează că: Ministrul interimar al internelor, Vasile Blaga, a declarat ieri, dupa ce a fost audiat de o comisie parlamentara, ca doua treimi din dosarele operative ale serviciului secret DGIPI sunt tinute in fisetele ofiterilor, in loc sa fie depuse la arhiva. Din aceasta cauza, „s-au intamplat ilegalitati”, adica au existat scurgeri de informatii. Ilegalitatile s-ar fi produs dupa instalarea lui Gelu Drajneanu la conducerea DGIPI, numire facuta la sugestia presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.