Revista presei interne 15.04.2010 – Misteriosul plan de concedieri al Guvernului Boc pentru mulţumirea preşedintelui Băsescu

Ce salarii dau companiile absolventilor de facultate: de la 250 la 1.200 de euro pe luna, scrie Ziarul Financiar. Salariile nete pe care le primesc tinerii care vor sa se angajeze variaza intre 300 si 1.200 de euro net pe luna, cel mai bine platiti fiind softistii. „Ofertele salariale au scazut, in medie, cu 20% de la inceputul crizei, insa scaderile difera foarte mult in functie de domeniu de activitate si departamente. Cele mai mari scaderi au fost in randul angajatilor din management, marketing sau PR, insa pentru functiile din IT, de exemplu, salariile nu au scazut”, spune Mirela Marinescu, recruitment director la APT, unul dintre jucatorii din top cinci din recrutare.

Cum să iei ţeapă la domiciliu, relateaza Evenimentul Zilei. Aceia care visează să dea lovitura cu oferte de tip „câştigi muncind de acasă” pierd bani, timp şi energie.
Paginile cu mica publicitate sunt pline cu astfel de anunțuri. Anunţ la mica publicitate: „Acum. Ofertă serioasă! Câştigaţi între 500 şi 800 de dolari săptămânal muncind la domiciliu. Trimiteţi plic timbrat autoadresat la OP… CP… Bucureşti”. Aţi văzut astfel de anunţuri în mai toate ziarele.

Romania Libera ne informeaza despre ce poţi să faci cu Google şi nu ştii. Motorul de căutare Google pune la dispoziţia utilizatorilor mai multe opţiuni şi trucuri care să îţi uşureze căutarea printre zeci de mii de site-uri. Iată zece dintre cele mai interesante.

1. Foloseşte opţiunea care limitează cău­tă­rile mo­torului Google la un anumit site.
Această opţiune este foarte utilă deoarece instrumentele de căutare proprii fiecărui site nu funcţionează mereu bine şi poţi să pierzi o informaţie importantă. În plus, unele site-uri nici nu dispun de un motor de căutare intern.

În Bucureşti nu prea mai e loc de mall-uri, noteaza Curierul National. Răzvan Gheorghe (C&W): În curând vom ajunge în Capitală la o piaţă a centrelor comerciale saturată. Bucureştiul mai poate să primească 1-2 proiecte noi în interior şi fiecare ieşire să aibă un parc de retail. Anul acesta vom vedea mai multă activitate în spaţiile stradale, unde băncile şi cazinourile vor fi înlocuite de magazinele de îmbrăcăminte şi restaurante.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, ieri, proiectul sistemului alternativ de tranzacţionare (ATS) dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti şi intitulat CAN-BVB, la aproape doi ani după ce reprezentanţi ai pieţei de capital au propus, pentru prima dată, constituirea unui ATS. „Cei de la Bursă au adus o serie de modificări tehnice la forma iniţială a proiectului, cu care am fost în mare parte de acord. Nu este, însă, vorba despre modificări majore”, ne-a spus comisarul Bogdan Chetreanu, scrie Bursa.

Misteriosul plan de concedieri al Guvernului Boc pentru mulţumirea preşedintelui Băsescu, precizeaza Gandul. După ce preşedintele Traian Băsescu a cerut la televizor „socoteală” Cabinetului Boc pe motiv că au fost daţi afară prea puţini bugetari, miniştrii s-au adunat în şedinţă de Guvern pentru a hotărî cum răspund. Conform declaraţiilor oficiale, nu s-a vorbit despre disponibilizări. Surse oficiale au declarat însă pentru Gândul că premierul Emil Boc le-a cerut membrilor Guvernului să prezinte în cel mult trei săptămâni o situaţie concretă cu numărul de angajaţi la care se poate renunţa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed