x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(16) "instant-articles"

Revolta oltenilor în fața pestei porcine: Oamenii au INTERZIS accesul autorităţilor în curţile lor

Apariţia primului focar de pestă porcină africană în Dolj a creat revoltă în rândul proprietarilor de animale şi haos în rândul autorităţilor, scriu jurnaliștii de la Gazeta de Sud.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.11.2018, 11:22

 

Potrivit acestora, totul a început marţi seară, odată cu confirmarea existenţei virusului în gospodăria unui localnic din satul Comănicea, comuna Secu. În timp ce autorităţile se grăbeau să crotalieze animalele din comună, oamenii aflau din mass-media sau de pe reţele de socializare ce se întâmplă în localitatea lor.

 

Nici măcar proprietarul animalelor moarte din cauza acestui virus nu ştia că în curtea lui a fost focarul acestei boli şi că porcii lui, îngropaţi în grădina din spatele gospodăriei, au fost ucişi de pestă. Spre dimineaţă, când s-au dezmeticit, oamenii au făcut zid la intrarea în sat şi au interzis accesul autorităţilor în curţile lor.

 

În timp ce la nivelul Prefecturii Dolj se căutau soluţii, maşinile tranzitau în voie comuna, iar filtrele de dezinfecţie au fost instituite abia spre miezul zilei. Aflaţi din articol filmul evenimentelor provocate de anunţul că pesta porcină a ajuns în Dolj.

 

Citește articolul integral pe Gazeta de Sud: Haos şi revoltă la apariţia primului focar de pestă porcină din Dolj