Revoltă! Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Instanța a decis ca Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenți în accidentul de la 2 Mai, după ce a condus drogat, să fie judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului.

„În baza art. 346 alin. 2 Cod proc.pen., art.35 alin.1, art.41 alin.1 lit.a Cod pen., constată competența și legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia din data 10.10.2023, din dosarul nr.1505/P/2023 privind pe inculpatul PASCU MATEI VLAD,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ucidere din culpă prev. de art.192 alin.1, alin.2 şi alin.3 Cod pen., vătămare corporală din culpă prev. de art.196 alin.1 şi alin.4 Cod pen., conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art.336 alin.2 Cod pen. şi părăsirea locului accidentului prev. de art.338 alin.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen., precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pascu Matei Vlad. În baza art. 347 alin. 1 Cod proc.pen. prezenta încheiere se comunică Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, inculpatului, părţilor civile şi părţii responsabile civilmente. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în ședința publică, azi, 7.12.2023”, este soluția pe scurt.

Tatăl Robertei, tânăra care a fost ucisă de Vlad Pascu, este revoltat de încadrarea faptei.

„Astăzi se împlinesc 114 zile de la acel omor. Este omor, nu ucidere din culpă. Ce știu de la avocații mei este că au încercat cu toate forțele să schimbe încadrarea. Nu s-a vrut.

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor.

Eu încă mai cred că se poate face ceva în România. Vreau să se trezească cei responsabili, pentru că nu s-a pomenit absolut nimic despre anturajul cu care era Vlad Pascu în acea noapte. Pe cine afectează? Aceasta este întrebarea care mă macină.

Nu vreau să mai pățească alți părinți ce am pățit noi, familia Dragomir și familia Olariu”, a spus el, la Antena 3 CNN.

Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai, a explicat ce urmează în cazul lui Vlad Pascu, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și nu pentru omor.

El asigură că situația nu va rămâne așa cum este în prezent, urmând să facă demersurile necesare pentru schimbarea încadrării juridice în omor.

”Eu aș vrea să dăm puțin timpul înapoi cu câteva luni, când eu anunțasem, și bineînțeles că lucrurile așa s-au întâmplat, că am depus o cerere pentru schimbarea încadrării juridice pentru această faptă din ucidere din culpă în omor, pentru că a omorât două persoane în modalitatea cea mai odioasă.

Dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa.

Teoretic, aș fi putut foarte bine să merg și să spun, în camera preliminară, că nu suntem de acord cu această chestiune, dar ar fi însemnat ca dosarul să fie amânat și mai mult. Adică judecătorul de cameră preliminară ar fi trebuit să-mi admită cererea, să trimită înapoi la Parchet, despre care știm foarte bine că s-a mișcat în mod dezastruos și a făcut numai ce a dorit.

Dar am avut posibilitatea și o am în continuare să ridic din nou această cerere de schimbare a încadrării juridice atunci când va fi trimis în judecată.

Să nu creadă cineva că dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, gata, s-au terminat pârghiile. Din contră, abia începem”, a transmis avocatul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed