Rezumat bursier: BVB e pe plus, în ziua remanierii parţiale a Guvernului

Piaţa locală s-a corelat încă din deschidere cu bursa americană. Variaţiile au fost positive pe parcursul zilei, cu o volatilitate mai mare pe BET-FI. Indicele a avut creşteri şi de peste două procente şi jumătate, însă la final BET-FI avea un avans de 1,8%. Indicele general a plusat 0,8%.

Segmentul principal a mişcat mai mulţi bani, 2,5 milioane de euro. Cea mai mare parte a rulajelor însă a venit dinspre doi emitenţi, BRD şi SIF Oltenia, care au mişcat aproape de 3 milioane de euro fiecare. BRD închide la 11,5 lei, după un avans de aproape 1%. SIF OLtenia a câştigat mai mult, un procent şi jumătate şi urcă la 1,36 de lei. Dintre cele cinci societăţi, cel mai mult a urcat SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, peste două procente.

Acţiunile BVB au fost pe locul 4 în top lichiditate cu rulaje de aproape 900 de mii de lei. Titlurile au marcat un maxim de la listarea societăţii pe platform proprie, începutul luni iunie şi închide la 36,8 lei. Titlurile au plusat 28% în ultima lună şi au urcat 50% de la minimele din iunie.

Rulajele totale au urcat până aproape de 4 milioane de euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed