România îi invită pe chinezi să construiască autostrăzi şi hidrocentrale în ţară

Ministrul Afacerilor Externe a declarat la deschiderea festivităţii organizate cu ocazia Zilei României, că ţara noastră se pregăteşte să-şi modernizeze hidrocentralele sau să construiască altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite să participe la licitaţii.

Ministrul de Externe a aminitit şi de faptul că România vrea să construiască şosele, autostrăzi şi facilităţi industriale, iar expertiza chineză ar fi binevenită. În prezent, China se află pe locul 17 în topul investitorilor străini în România.

”Pavilionul României la Shanghai este o invitaţie adresată investitorilor chinezi. România se pregăteşte să îşi modernizeze hidrocentralele sau să construiască altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite să participe la licitaţii. Vrem să construim şosele şi autostrăzi, sau facilităţi industriale. Expertiza sau capitalul chinez sunt la rândul lor binevenite”, a declarat Teodor Baconschi.

De asemenea, Baconschi a spus că va discuta cu oficialii chinezi despre facilitarea obţinerii vizelor, astfel încât turiştii chinezi să înceapă să vină în România.

„Ambiţia de a avea turişi chinezi trebuie pregătită. E posibil să agreem o listă de turoperatori şi să garantăm un turism de calitate. Trebuie să discutăm şi problema vizelor”, a spus Baconschi.

El a adăugat că România trebuie să încerce să intre într-un pachet turistic cu alte ţări din zonă, pentru că este greu de crezut că un turist chinez va veni să viziteze doar România.

Referitor la standul României de la Expo Shanghai 2010, Baconschi crede că este cea mai pregnantă operaţiune de promovare a României în China după 1990.

„Am reuşit să primim la pavilionul României două milioane de vizitatori. Ţinta noastra este de şapte milioane, adică 10% din totalul vizitatorilor de la Expo Shanghai 2010. Sper să cucerim piaţa chineză prin ofertele de la această expoziţie. Mă refer în primul rând la vinuri. Foarte multe ţări curtează această piaţă. Mă refer la vinurile chiliene”, a adăugat ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed