România Viitorului, o nouă abordare în afaceri

România Viitorului este o nouă abordare în afaceri. Într-o lume marcată de schimbări rapide, dezvoltarea sustenabilă devine un punct central de discuție și acțiune în comunitățile globale. În contextul acestor provocări, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată împreună cu Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA, organizează dezbaterea Dezvoltare Sustenabilă între trend și necesitate, eveniment ce va ave loc în data de 22 mai, Sala Aula Magna, Academia de Studii Economice București.


Decanul Facultății de Economie Teoretică și Aplicată, Silvia Iacob, sustine: „În calitate de membri ai comunității academice, avem privilegiul și responsabilitatea de a contribui la modelarea unui viitor sustenabil pentru generațiile viitoare. Universitățile sunt adesea la vârful inovației și progresului în domeniul dezvoltării sustenabile. Prin intermediul cercetării interdisciplinare, soluționăm probleme complexe, iar colaborarea între diferite discipline ne permite să abordăm aceste probleme din multiple perspective și să găsim soluții inovatoare”.


La rândul său, Andreea Negru, președinte PEFA consideră: „Într-o eră în care inovația și tehnologia sunt motorul progresului, observăm o serie de trenduri care influențează direcția dezvoltării durabile. Cu toate acestea, este important să ne amintim că dezvoltarea sustenabilă nu este doar o tendință la modă, ci o necesitate imperativă. În acest sens, este esențial să creăm parteneriate puternice între guvern, sectorul privat, mediul academic, organizațiile neguvernamentale și societatea civilă pentru a promova și implementa inițiative durabile la scară largă”.


Investițiile în cercetare și inovare, politici publice care să încurajeze practicile sustenabile, educație și conștientizare sporită sunt doar câteva dintre elementele cheie ale unei abordări comprehensive pentru dezvoltarea durabilă.
„Mediul academic are un rol crucial în educarea și formarea viitoarelor generații de lideri și profesioniști în domeniul dezvoltării durabile. Prin programe de studiu orientate către sustenabilitate, precum și prin promovarea valorilor și practicilor durabile, putem inspira și pregăti tinerii pentru a deveni agenți de schimbare în comunitățile lor și în lume”, a concluzionat Lorena Stoian, prim-vicepreședinte PEFA.
Dezvoltarea sustenabilă nu este doar o opțiune, ci o obligație morală și practică pentru fiecare individ și organizație.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed