Românii care au cumpărat aceste medicamente primesc banii înapoi. Ce spune Ministerul Sănătății

Vești bune pentru anumiți români. Ministerul Sănătății vorbește despre returnarea banilor folosiți pentru achiziționarea anumitor medicamente.

Alexandru Rafila spune că pacienții internați care cumpără medicamente din banii proprii ar trebui să primească sumele înapoi de la instituția medicală.

Menționăm că ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut o vizită de lucru surpriză, sâmbătă, în județul Timiș. Acesta a vizitat Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Vizita sa vine în contextul aprobării finanțării cu bani europeni, din PNRR, pentru construcția și dotarea Spitalului Municipal din oraș.

Cine poate să primească banii înapoi

Licitația pentru execuție, însă, mai are de așteptat, pentru că a fost anulată, iar proiectul este în întârziere. Nu mult, dau asigurări oficialii locali.

În timpul vizitei, ministrul a făcut o declarație privind drepturile pacienților internați care achiziționează medicamente din propriile lor resurse financiare.

El a subliniat că există reglementări legale care stipulează că spitalul trebuie să ramburseze integral costurile medicamentelor achiziționate de pacienți în anumite circumstanțe.

„Am auzit tot felul de lucruri. Sunt reglementări legale în vigoare și medicamentele pe care într-o anumită situație le procură pacienții, trebuie rambursate integral de către spital”, a declarat Alexandru Rafila.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed