Românii se aliniază tendinței globale de înlocuire a țigărilor clasice cu alternative mult mai puțin nocive

Conform unui nou sondaj de opinie realizat de Ipsos Hong Kong Limited în 31 de țări din întreaga lume, la inițiativa Philip Morris International, românii cred că trebuie încurajate pe orice cale alternativele la fumatul clasic. Astfel, românii se aliniază unui trend european, chiar mondial, de înlocuire a țigărilor clasice cu alternative mult mai puțin nocive.

Fumatul este una dintre problemele majore de sănătate publică, alături de obezitate, alcoolism și consumul de opioide. Sondajul multinațional arată o susținere clară a rolului pe care îl au inovația și tehnologia în rezolvarea acestor probleme globale de sănătate.

Iată, pe scurt, rezultatele din România male sondajului realizat de Ipsos:

– 96% consideră că tehnologia și inovația joacă un rol important în rezolvarea problemelor prioritare în materie de sănătate publică

– 21% consideră că autoritățile au reușit să asigure accesul tuturorla cele mai noi inovații în domeniul sănătății publice

– 90% cred că companiile producătoare de bunuri de consum au obligația să cerceteze și să inoveze pentru a oferi alternative

– nouă din zece cred că fumătorii adulți trebuie să aibă acces la alternative la țigări și la informații despre aceste produse

– 84% consideră că guvernul trebuie să încurajeze adoptarea alternativelor

– 90% consideră că alternativele la țigări sunt o metodă de a sprijini alte eforturi pentru a reduce riscurile generate de țigări

 

Dr. Moira Gilchrist, Vice Președinte Scientific and Public Communications, Philip Morris International, a declarat: „Acest sondaj demonstrează că, la nivel global,dar și local, opinia publică este de acord că fumatul reprezintă, în continuare, o problemă gravă de sănătate. Oamenii își doresc să vadă acțiuni de valorificare a oportunităților oferite de alternativele la țigări, bazate pe dovezi științifice. Suntem pe deplin de acord cu această perspectivă. Opinia publică este aliniată la simțul practic, iar sondajul confirmă ceea ce am tot auzit de mai bine de un deceniu”.

Rezultatele au arătat că 90% dintre respondenții din România consideră că producătorii de bunuri de consum au obligația să cerceteze și să inoveze constant produsele lor în beneficiul sănătății publice. Cu toate acestea, doar 21% dintre aceștia consideră că autoritățile au reușit să asigure accesul tuturor la inovații și progres. Evident, societatea nu dorește ca guvernele să blocheze soluțiile promițătoare care pot contribui la rezolvarea unor probleme de sănătate publică.

Știința este clară. Dovezile arată că adoptarea unui produs fără fum este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Nu putem să nu-i informăm pe fumători despre acest lucru”, a adăugat Dr. Ghilchrist.

Contrar oricăror argumente raționale, industria tutunului a fost descurajată să inoveze și încurajată involuntar să mențină țigările în centrul modelelor lor de business. În pofida acestui lucru, Philip Morris International nu va renunța la angajamentul asumat de a le oferi celor 1.1 miliarde de fumători de la nivel mondial alternative mai bune la țigări, precum și informații despre aceste alternative, ne-au transmis reprezentanții companiei.

Țările au acum oportunitatea de a implementa reglementări locale bazate pe știință și tehnologie, iar pentru România lucrurile nu ar trebui să fie diferite. Politicile progresive pot proteja în mod eficient sănătatea populației în general, fiind în același timp în beneficiul celor care fumează.

Ca în cazul oricărei alte probleme globale, de la mediu la obezitate, toată lumea lucrează laolaltă pentru a genera alternative mai bune, pentru a informa populația despre acestea și pentru a-i încuraja pe oameni să-și schimbe mentalitatea. De ce această abordare rațională nu ar trebui să se aplice și tutunului?”, a conchis Dr. Gilchrist.

Apelul clar al societății pentru mai multe informații și acces la alternative mai bune la țigări nu a venit fără condiționari clare, pe care noi le sprijinim. Dintre participanții la sondaj, la nivel global, 92% au fost de acord că aceste produse noi trebuie să fie supuse unor teste științifice robuste înainte de a fi introduse pe piață, iar 91% au declarat că odată ce aceste produse au fost introduse pe piață, impactul lor trebuie să fie monitorizat pentru a se asigura că reduc într-adevăr efectele negative generate de țigări.

Studiul a fost realizat de Ipsos Hong Kong Limited în septembrie 2018. Marja de eroare este de ±0,6% la un interval de încredere de 95%.

Mai multe date despre acest studiu puteți consulta aici

https://www.pmi.com/media-center/news/public-supports-alternatives-to-cigarettes.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed