Rusia se înarmează până în dinți, iar Putin vede că Europa doarme. Când ne trezim?

0

Rusia intenţionează să producă peste 32.000 de drone anual până în 2030, iar producţia internă să reprezinte 70% din piaţă, a declarat sâmbătă prim-vicepremierul Andrei Belousov, citat de agenţia de presă TASS, relatează Reuters.

Dronele au fost utilizate la scară largă de Moscova şi Kiev de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 şi ambele ţări îşi cresc semnificativ producţia de echipamente militare în condiţiile în care războiul se prelungeşte.

„Volumul anual al producţiei de vehicule aeriene fără pilot (UAV) – cu excepţia UAV-urilor în scop educaţional – este planificat la 32.500 de unităţi”, a declarat Belousov pentru TASS. „Acesta este de aproape trei ori mai mare decât volumul actual al producţiei”, a mai spus el.

„În acelaşi timp, se doreşte ca ponderea UAV-urilor ruseşti să reprezinte 70% din piaţă pentru acest tip de UAV”, a spus el.

Moscova foloseşte din ce în ce mai des dronele Shahed produse în Iran în atacurile aeriene asupra infrastructurii ucrainene aflate mult în spatele liniei frontului din estul şi sudul ţării.

Rusia va finanţa proiectul naţional privind UAV-urile cu 696 de miliarde de ruble (7,66 miliarde de dolari) până în 2030, a mai spus Belousov, precizând că mai multe detalii vor fi publicate luna aceasta.

Anul trecut, preşedintele rus Vladimir Putin a spus ca UAV-urile ar putea fi utilizate în aproape toate industriile, nu doar în cea militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.