Rusii incep razboiul manipularii la Bucuresti

0

Grupul de presă rus Sputnik News, controlat de Guvernul de la Moscova, se pregătește să deschidă birouri la Bucureşti şi Chişinău.

 

Rusia anunţase, în luna noiembrie a anului trecut, lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, Sputnik, finanţat de stat, cu scopul de a lupta împotriva „propagandei agresive” a Occidentului. Grupul de presă, care urma să includă o rețea de radio și site-uri de știri, ar fi trebuit să prezinte o „interpretare alternativă” a evenimentelor care au loc în întreaga lume, potrivit AFP.

 

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, reţeaua de radio Sputnik va opera în 30 de limbi străine din anul 2015, va transmite zilnic peste 800 de ore de conţinut, care va fi produs în 130 de oraşe din 34 de ţări de pe mapamond. Bucureștiul și Chișinăul se află, așadar, pe lista orașelor unde va fi reprezentat noul trust de presă al propagandei ruse.

 

În replică la intenția anunțată a Kremlinului de a înființa Sputnik News, Uniunea Europeană pregătesc lansarea unui post de televiziune în limba rusă, care are drept obiectiv contracararea propagandei televiziunilor din Federația Rusă.

 

„’În special, în ultimii doi ani, televiziunea rusă a fost foarte agresivă. Nu se mai poate numi jurnalism normal, este mai degrabă un război informaţional şi propagandă’”, a declarat Edgars Rinkevics, ministrul de externe al Letoniei, stat care deține, de la 1 ianuarie 2015, preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

 

Oficialul citat a precizat că între 13 şi 15 state UE şi-au arătat susţinerea faţă de această propunere, inclusiv Polonia, Marea Britanie şi ţările scandinave.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.