S-a DECIS! Se relaxează toate RESTRICȚIILE din Capitală: Se deschid restaurantele și sălile de spectacole

0

Vești bune pentru bucureșteni. Se relaxează toate restricțiile din Capitală. Restaurantele se deschid în interior, iar sălile de spectacole vor putea primii invitați.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat deciziile luate de autorități după ședința Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care s-a reunit la ora 11.00, după ce incidența s-a aflat sub 3 la mie, a treia zi consecutiv.

Astfel, restaurantele și sălile de spectacol vor fi deschise până la ora 21.00.

“Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toți operatorii economici, inclusiv sălie de spectacol și restaurantele, vor avea programul până la ora 21.00 și se menține, desigur, restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22.00”, a declarat Alin Stoica.

El a fost întrebat de ce în legea stării de alertă scrie că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22.00, dar s-a luat decizia ca acum acestea să funcționeze doar până la ora 21.00. În aceast context, el a explicat următoarele aspecte:

Se relaxează toate RESTRICȚIILE din Capitală

“Pentru că trebuie să corelăm o dată măsura prin care s-a stabilit programul tuturor agenților economici, atât în comerț, cât și în prestări servicii – rămăsese o măsură anterioară cu programul restaurantelor. De asemenea, trebuie corelată cu permisiunea deplasării oamenilor în afara locuinței până la ora 22.00. Aceste două lucruri care au venit după reglementarea restaurantelor sunt de aplicabilitate. Evident, trebuie corelate lucrurile acestea și atunci decizia este de a permite sălilor de spectacole și restaurantele să funcționeze până la ora 21.00”, a precizat prefectul.

În ceea ce privește menținerea restricției de circulație după ora 22.00, Alin Stoica a spus că aceasta se impune în continuare deoarece rata de infectare este încă mare:

“Încă suntem pe o incidență destul de mare, adică evident că venim de la o incidență de 7 și ni se pare 2,62 o incidență mică, dar suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce și nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine și să ajungem la o rată de infectare cât mai mică”, a mai spus Alin Stoica.

Potrivit acestuia, următorul prag stabilit de experții epidemiologi este de 1,5 la mie și atunci vor fi relaxate alte măsuri.