S-a dublat numărul de călători pe ruta spre Otopeni! Acum sunt 14 pe tren

0
78

Un tren care circulă pe linia Gara de Nord-Aeroportul Otopeni are în medie 14 călători iar zilnic ciculă 1.000 de pasageri cu cele 70 de garnituri, conform ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta susține că numărul de călători continuă să crească.

În urmă cu o lună de zile, Money.ro a făcut un experiment. Și anume, reporterii au mers de mai multe ori într-o singură zi pe această rută, utilizând automotoarele tuturor companiilor care operează, cu scopul de a vedea cât de pline sunt trenurile, ce condiții oferă garniturile și cum arată traseul, aspect foarte important pentru că o line ferată gară-aeroport ar trebui să fie folosită intens de călătorii străini care aleg să călătorească cu avionul la Otopeni. Concluzia a fost că trenurile sunt goale.

Au fost 6, acum sunt 14

De exemplu, o garnitură Transferoviar Călători avea în medie acum o lună 6 călători deși o garnitură are 124 de locuri.

Citește și: Drulă: A fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej/ Planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistriţa şi spre Baia Mare, bifurcându-se astfel de la Dej

”Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână.

Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate și oamenii află de această opțiune:
1) convenabilă – stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale
2) ieftină – 4 lei/călătorie
3) rapidă – 20-25 de minute
4) comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord
E o creștere semnificativă și vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% față de perioada similară a anului 2019)”, a spus Cătălin Drulă.

Sunt 70 de curse pe zi

Zilnic, există 70 de curse pe linia spre aeroport, inclusiv în timpul nopții. CFR Călători are 40 de curse, Regio Călători 20 și Transferoviar Călători 10. Un bilet costă 4 lei. Pe timp de zi, intervalul de succedere a trenurilor este de 40 de minute.

Inaugurarea căii ferate spre aeroport a avut loc în plină pandemie și într-o perioadă în care avioanele stau mai mult la sol, din lipsă de pasageri. Pentru că nu am avut o experiență de dinainte de pandemie cu calea ferată, e absolut imposibil de estimat ce impact are absența traficului aerian asupra transportului cu trenul.