S-au împlinit 15 ani de când s-au despărțit O-Zone! Nici astăzi Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș nu au relații cu Dan Bălan

0
6
S-au împlinit 15 ani de când s-au despărțit O-Zone! Nici astăzi Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș nu au relații cu Dan Bălan

În tot acest timp, cei trei nu au dat nas în nas decât total întâmplător, pe la evenimente în spațiul sovietic. În 2017 când un buget generos, pus la dispoziție de Primăria Capitalei și cea din Chișinău, i-a motivat bine să uite două  seri de motivele despărițirii. Dar relația dintre Dan Bălan și cei ce au fost ”disponibilizați” din O-Zone a rămas aceeași. Arsenie și Sârbu îl arată cu degetul pe Dan Bălan drept vinovat de dispariția frumosului vis O-Zone, care a produs bine după 8 milioane discuri vândute. Ca reacție, Dan Bălan spune că, de fapt, a fost un complot împotriva sa, în sânul grupului. Solistul n-a făcut decât să pună alte paie pe focul nestins nici măcar azi.

”Văru’ Săndel”s-a mutat la țară! Regula casei: Vizitatorii lasă telefonul într-o cutie, la intrare

”Dan dovedește o lipsă totală de respect chiar și astăzi. Cu toții conștientizam că nu va dura o veșnicie să împărțim succesul în trei. Ar fi multe  lucruri de povestit asupra  O-zone,  dar unele din ele i-ar putea șifona rău imaginea și postura de “fenomen”  fostului meu coleg de trupa Dan Balan,  si nu asta e scopul meu. În primul an de activitate am susținut  nenumărate spectacole în  orașele  din Moldova,  din care eu mă alegeam doar cu aplauzele publicului si nici un beneficiu material. Nu a existat nici un contract  si nici o remunerație clar stabilită pentru munca și efortul depus toate câștigurile erau gestionate de Dan Bălan cu toate că munceam cot la cot  la spectacole, în sala de repetiții sau studioul de înregistrări. Atât eu cât si colegul meu Arsenie,  ne multumeam cu dragostea și aplauzele publicului, aveam zile în care nu aveam bani de pâine. Împreună eram o putere, un fenomen. Separat, fiecare din noi era doar o parte dintr-un întreg, dar lucrul asta a fost de neconceput pentru Dan”, ne spune Radu Sîrbu care a trebuit să ascundă în perioada O-Zone faptul că e însurat, din rațiuni de imagine.

”Celebritatea l-a făcut pe Dan să regrete ca este nevoit să o împartă cu noi. S-a întamplat exact ca în cazul proverbial, când doi sau mai multi amici iau un bilet ieftin de loterie, fără a crede în șansa câștigului, iar când cade lozul cel mare, apar tot felul de întrebari: cine și cât a dat, cine a ales biletul, cine l-a păstrat”, adaugă Arsenie, care, în ultimii ani a reluat relația cu Radu Sîrbu, singurul din fostul O-Zone stabilit în România.

Dan Bălan s-a mutat în New York însă activitatea sa este concentrată tot în spațiul ex-sovietic, unde este jurat la populare concursuri muzicale de televiziune.O-Zone au atins recorduri neegalate de niciun alt artist de-al nostru (prima poziţie în 30 de ţări pe întreg mapamondul, 13 săptămâni locul 1 în Eurochats). ”Dragostea din Tei” a fost reînregistrată de 200 de artişti în 14 limbi diferite printre care și faimoasa Rihanna.

La 79 de ani, Gheorghe Zamfir e profesor în online. Are elevi în toată lumea!