Salarii mai mari din luna martie pentru acești români. Cine beneficiază de venituri majorate


În ședința de joi, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care vizează majorări salariale pentru personalul din domeniul sănătății, asistență socială și alte sectoare bugetare. Potrivit actului normativ aprobat de Executiv, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului din domeniul asistenței sociale și ale personalului TESA din unitățile și centrele de asistență socială, cu sau fără personalitate juridică, vor fi majorate cu 20% față de nivelul salariului de bază din luna decembrie 2023. Această creștere salarială va fi acordată în două etape egale, începând cu 1 martie 2024 și respectiv 1 iunie 2024.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat importanța remunerării corespunzătoare a angajaților din asistență socială, dat fiind caracterul dificil al misiunii lor. Ea a menționat că Guvernul a îndeplinit promisiunea făcută în timpul discuțiilor cu sindicatele reprezentative din domeniu, de a majora veniturile celor implicați în îngrijirea celor mai vulnerabili membri ai societății.

În plus față de domeniul asistenței sociale, ordonanța de urgență a Guvernului prevede și majorări salariale pentru personalul din domeniul sănătății, inclusiv pentru personalul TESA. Aceste majorări vor fi implementate treptat.

În total, 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA, vor beneficia de aceste creșteri salariale.

Pe lângă majorările salariale, actul normativ stabilește că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor primi indemnizații pentru gărzi, în baza unor contracte individuale de muncă cu timp parțial.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed