AcasăActualitateSalvamar, la scurt timp după ce a salvat viața unui tânăr: ”Ne...

Salvamar, la scurt timp după ce a salvat viața unui tânăr: ”Ne cerem scuze celor pe care îi nemulțumim cu anumite restricții”

Un bărbat a fost aplaudat de zeci de oameni pe plaja Tuzla, după ce a salvat din ghearele morţii un tânăr care se înecase sub ochii îngroziţi ai prietenei sale. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, atunci când Ionuţ Adanie a fost alertat de câţiva turişti că pe plajă există un tânăr adus la mal şi care nu mai respiră după ce a înghiţit apă, relatează Replica Online.

„Mai trăiește, nu-i așa ? Sunt prietena lui. Eram cu el în apă. Am crezut că glumește, că vrea să-mi facă o poznă. Mai trăiește, nu-i așa ? Dar nu făcea nicio glumă. Era cu fața în jos, în apă, inconștient. I-am ridicat capul, apoi cu alți oameni și cu un băiat de la salvamar l-am scos din apă”, a spus, cu ochii în lacrimi, prietena tânărului din Timişoara care se înecase.

Băiatul era inconştient, livid şi cu gura încleştată. Imediat, Ionuţ Adanie a început să îi resusciteze şi să îl întoarcă, din când în când, pe o parte, pentru a putea elimina apa din plămâni.

„Nu aș fi fost „erou” fără ajutorul tuturor colegilor de la Serviciul Salvamar Tuzla, fiind o muncă de echipă. Noi suntem un grup de salvamari în formare. (…) Ce ne unește pe toți este faptul că iubim marea. (…) Mulțumim tuturor turiștilor care țin cont și respectă recomandările noastre, ne cerem scuze celor pe care îi nemulțumim cu anumite restricții (mai ales când marea este furioasa). Promitem ca în viitor să fim și mai bine pregătiți profesional pentru a putea face față (sperăm) situațiilor care vor apărea. Atât echipa de salvamari cât și echipa de asistență medicală urează tuturor turiștilor vacanță plăcută, fără evenimente”, a fost mesajul transmis ulterior de Ionuţ Adanie, eroul de pe plaja Tuzla.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.