AcasăMoney&PeopleSărbătoarea celor ce servesc Sarmalele Reci de 30 de ani! Formația se...

Sărbătoarea celor ce servesc Sarmalele Reci de 30 de ani! Formația se aniversează cu un mare festin muzical

Sarmalele Reci se dovedesc la fel de savuroase și după 30 de ani! Formația datorită căreia generații de tineri au prins drag de rockul românesc îi invită pe cei ce s-au hrănit cu melodiile lor de istorie, la un ”praznic” aniversar.

Sunt 30 de ani de când ”Sarmalele” au servit teme emblematice precum ”Țara te vrea prost” ori ”Prostia-i la putere”, dar și ”Violeta” și ”N-ai nimic pe sub tricou”,  ”Mamelor”, ”Gașca de la bloc”, ”Maniac”, ”La televizor”, ”Șprit de vara” ori ”Telefonul nu mai sună”.

Chiar din anul apariției sale pe scena muzicală, Sarmalele Reci s-a dovedit una dintre cele mai populare formații în peisajul muzica, versurile lor fiind emblematice, în special pentru societatea românească a anilor ’90. Căci, ințial a fost un grup de protest social. Din 1993, Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară)  și Florin Dumitrescu (textier) păstrează aceeași rețetă consacrată a Sarmalelor Reci, gata de servit și pe 14 septembrie, la spectacolul aniversar de la Arenele Romane, București.

Sărbătoarea celor ce servesc Sarmalele Reci de 30 de ani!

Unde se vor auzi în varianta electrică sau acustică, în interpretari variate, melodii ce își păstrează actualitatea și după trei decenii. Căci, după atâta vreme, se potrivesc cu starea de fapt și acum. “Noi ne-am dorit sa fim un fel de lăutari de oras, care să îi distreze pe oameni cântându-le despre viata lor familiară și reflectând realitatea într-un mod poetic. Nu încercăm să o cosmetizam, să o falsificam, ci să arătam cum stau lucrurile, dar nu pe un ton vulgar”, spune Zoltán András.

Ca la aniversare, pe lângă Mihai Iordache, unul din membri fondatori ai trupei, pe scenă vor urca și alți muzicieni care au fost în ultimii 30 de ani, în ”oala” Sarmalelor Reci.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.