x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Liviu Dragnea

Un nou scandal la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, după cel din dosarul lui Liviu Dragnea. Acum, în vizor se află o angajată a Direcției care a furat din banii virați de stat către oameni bătrâni și bolnavi, aceasta continuând să lucreze în instituție.

Author: Cristina Popovici | Sursa: g4media.ro | Publicat: 17.05.2019, 10:47

Protagonista, Daniela Pastramagiu, este membră a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Teleorman. Ea a fost condamnată definitiv în 2015 de Tribunalul Teleorman pentru că a furat din ajutorul dat de stat unor persoane vârstnice, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Femeia a primit o sentință penală de doi ani de închisoare cu suspendare, dat fiind că și-a recunoscut faptele.

 

Pe data de 25 iulie 2012, Daniela Pastramagiu era angajată, ca și astăzi, în cadrul DGASPC Teleorman, evaluând gradul de handicap al unor persoane adulte. La momentul acela, ea a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cu doi bătrâni din comuna Buzescu. În schimb, ea își asuma să le asigure celor doi hrana, vestimentația și menajul pentru tot restul vieții, precum și cheltuielile ocazionate de vreo boală sau pe cele derivate din eventualitatea unei înmormântări. Bătrâna, Maria R. a decedat pe 1 august 2015, aceasta fiind încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de ajutoare sociale furnizate de DGASPC Teleorman, dar și de Primăria Buzescu.

 

Mai multe, pe g4media.ro.