x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

„Scenariul din 2050“ care ar putea aduce SFÂRȘITUL Planetei

Omenirea este în pericol din cauza schimbărilor climatice, iar sfârşitul ar putea veni în următoarele trei decenii dacă nu se iau măsuri urgente.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.06.2019, 8:11

Un nou raport al oamenilor de ştiinţă ar trebui să ne dea de gândit. Cercetarea arată că omenirea este în pericol din cauza schimbărilor climatice, iar sfârşitul ar putea veni în următoarele trei decenii dacă nu se iau măsuri urgente.

 

Raportul, publicat de Centrul Naţional al Climei din Australia, conturează un scenariu apocaliptic care ar putea deveni realitate până în 2050, potrivit iflscience.com. Raportul avertizează asupra unui “risc existenţial pentru civilizaţie […] care are consecinţe negative permanente asupra umanităţii, care nu pot fi niciodată anulate”.

 

Autorii mai susţin că suntem acum într-o situaţie fără precedent în istoria omenirii, cu temperaturi pe care populaţia nu le-a mai experimentat niciodată până acum. Cercetătorii propun şi un plan, numit “scenariul din 2050”, pe care şefii statelor lumii ar trebui să îl pună în practică în doar trei decenii, scrie adevarul.ro.