Schimbări majore în sănătate! Ministerul Sănătății vrea o nouă taxă pentru pacienți (Document)

0
Alexandru Rafila sustine o conferinta de presa la finalul Sedintei Biroului Permanent National al PSD, in Bucuresti, 20 septembrie 2021. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienți, chiar dacă au deja asigurări de sănătate. Astfel, Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care doresc să primească serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă, numită coplată.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL STRATEGIEI NATIONALE DE SANATATE 2022-2030

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a Strategiei Naționale de Sanatate 2022-2030.

Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

Strategia mai prevede proiecte precum informatizarea spitalelor și asigurarea unor servicii de urgență de către medicii de familie, fără a da însă detalii despre modul în care vor fi atinse ceste obiective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.