x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(10) "invatamant"

Școala online are o mare problemă: Golanii care intră peste profesori pe Zoom

Un fenomen a căpătat amploare în ultimele zile, în orele ținute de la distanță. Necunoscuți intră pe Zoom la ore, vorbesc urât cu profesorii și duc la întreruperea sesiunilor de discuție și, practic, a predării. Cine sunt și cum arată ceea ce pentru ei e distracție?

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.09.2020, 12:56

“Clanul leilor”, despre care presa vorbește de câteva zile ca despre “un trol sau un grup de troli”, e compus din mii de elevi care se plictisesc, discută între ei pe platforma Discord, își pun piese și întrerup orele ținute pe Zoom, înjurând și strigând “V-a dat raid Clanul Leilor!”

Pe canalul “Clanul Leilor” de pe platforma Discord sunt 6.844 de membri miercuri la prânz, aproape 1.500 dintre ei fiind online.

În decursul a mai puțin de două ore de când sunt pe canalul lor, puștii și-au dat zeci de linkuri de Zoom. Sunt linkuri la ore ținute online, în cadrul a diferite școli din România, forțate să țină cursurile online din cauza pandemiei. Unele linkuri sunt de la propriile ore, altele sunt de la orele unor cunoscuți.  După ce unul dintre ei trimite linkul la sesiunea de Zoom, câțiva încearcă să intre la ora respectivă, să facă un “raid”, în limbajul lor. Mulți se plâng că la orele care se desfășoară pe Google Meet nu prea au acces, spre deosebire de cele de pe Zoom. Platforma e mai bine securizată.

Articolul integral pe libertatea.ro