x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(16) "instant-articles"

Școala SF de la țară: tehnologie inteligentă la baie, table interactive, tablete, live pe internet

Comuna Ciugud din Alba Iulia are o școală de secolul XXI!

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 09.09.2019, 12:31

La Ciugud, celebra comună de lângă Alba Iulia, continuă seria investiţiilor pozitive în interesul comunităţii locale. Ultima pe lista lungă a administraţiei locale este şcoala gimnazială, modernizată şi dotată la un nivel tehnologic foarte înalt.

 

Autorităţile din Ciugud demonstrează încă o dată că dacă există voinţă pot fi realizate lucruri spectaculoase în timp record, chiar şi în mediul rural. Cu câteva zile înainte înainte de începerea cursurilor, au finalizat investiţia în prima şcoală inteligentă din mediul rural.   Şcoala din Ciugud pare desprinsă dintr-un film ştiinţifico-fantastic. Clădirea are tot felul de senzori care reglează automat temperatura în clase dar şi intensitatea luminii. Clasicul clopoţel care îi cheamă pe elevi la ore a fost înlocuit cu un sistem audio modern – pe care profesorii îl pot folosi pentru a le transmite mesaje copiilor. În plus, în clase există table interactive şi un sistem de proiecţie ultramodern. Şcoala este dotată şi cu un sistem de camere video iar orele vor transmise în direct pe internet pentru ca elevii care nu pot ajunge la cursuri din motive medicale să poată asista la ele. În unitatea de învăţământ din Ciugud până şi grupurile sanitare sunt dotate cu tehnologie inteligentă. În scurt timp, cei 130 de elevi ai şcolii vor primi tablete în loc de manuale, astfel încât nu vor mai fi nevoiţi să care după ei ghiozdanele grele cu cărţi.

Interiorul este gata, după ce au fost refăcute instalaţiile electrice şi sanitare, a fost reparat acoperişul şi a fost consolidată structura de rezistenţă, a fost înlocuită tâmplăria şi sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I (2015-2020) a fost alocată de la bugetul de stat suma de 1.801.310 de lei pentru reabilitarea şcolii. Au mai rămas doar ceva lucrări de realizat în zona spaţiului de joacă şi a curţii.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL