Școlile și CERTIFICATUL VERDE, principalele puncte slabe în fața Omicron. Jurma a răbufnit

Un medic a răbufnit având în vedere măsurile stabilite de autorități în ciuda valului fără precedent de infectări din România.

Mai exact, medicul Octavian Jurma nu este de acord cu măsurile luate de autorități înainte de valul cinci al pandemiei, școlile și certificatul verde fiind principalele puncte slabe în fața Omicron. Pe adulți nu-i deranjăm, de copii nu ne îndurăm, este concluzia specialistului.

Octavian Jurma, a mai adăugat că în valul Omicron internările în rândul minorilor continuă să crească de patru ori mai repede decât în cazul adulților. De aceea, medicul critică atitudinea autorităților față de certificatul verde și decizia privitoare la școli.

„Suntem liniștiți că „școală nu va fi ținută cu orice preț deschisă”, doar cu prețul sănătății și vieții copiilor noștri. În schimb, dacă adulții vor avea de suferit de pe urmă Omicron și vor umple spitalele în proporție de 75%, abia atunci prețul va fi prea mare și se vor închide și școlile.

Astfel școlile vor rămâne deschise indiferent de incidența, indiferent de spitalizarile minorilor, indiferent de numărul deceselor în rândul copiilor și a profesorilor. Față de adulți avem teamă și nu îndrăznim să îi deranjăm. Față de copii nu avem nici teamă și nici îndurare. Că doar când e ultima oară când ați văzut copii dărâmând gardul parlamentului încercând să ia ostateci parlamentarii României?”, a arătat Octavian Jurma.

Efectul deschiderii școlilor

Totodată, pecialistul mai spune că strategia privind școlile va avea efect asupra întregii societății.

„Dacă pandemia este un incendiu, atunci copiii și tinerii sunt surcelele care ard la început pentru a aprinde buturgile adulte. Odată ce indendiul a cuprins stivă de buturugi degeaba scot de pe foc doar surcelele. S-a văzut și în octombrie că închiderea și redeschiderea școlilor a avut un impact minimal pe curbă în acel stadiu al pandemiei”, a precizat Jurma.

În ceea ce privește soluțiile corecte, Octavian Jurma spune că după anul nou erau recomandate cursurile online pentru o perioadă de 10-14 zile. Orele pierdute în primul semestru puteau fi recuperate în vara când riscul epidemiologic este mic, mai declară Jurma.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed