Se alocă bani pentru digitalizarea IMM-urilor

Se alocă bani pentru digitalizarea IMM-urilor! Conform unui anunț al lui Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, sunt disponibile aproape 150 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor. El a mai adăugat că banii sunt accesibil începând cu data de 25 martie a acestui an.

După cum a declarat acesta, este vorba, mai exact, despre granturi. Scopul acestora este de a-i sprijini pe antreprenori în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe Component 9. Aceasta este Investiția numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Sprijinul nerambursabil se ridică până la trei milioane de euro de companie. Și poate fi folosit pentru:

– achiziții de active corporale și necorporale (hardware pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice integrate cu soluții digitale, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software, inclusiv soluțiile de automatizare software RPA)

– achiziții de active corporale și necorporale pentru securitatea cibernetică

– achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, virtual reality

– achiziția de date și cloud computing

– cercetare industrială și dezvoltare experimentală în scopul dobândirii de cunoștinţe și competenţe noi pentru elaborarea unor noi produse, procese sau servicii digitale”, este mesajul transmis de Adrian Câciu.

De asemenea, acesta a mai adăugat și că digitalizarea economiei este o prioritate. El a mai subliniat, în mesajul transmis pe platforma de socializare Facebook, că este nevoie ca finanțările din fonduri europene nerambursabile să ajungă în scurt timp în economie, potrivit antena3.ro.

”Având în vedere numărul foarte mare de cereri depuse, echipa MIPE depune eforturi pentru a finaliza a doua etapă de evaluare (CAE) pentru toate cererile depuse. Liste intermediare cu rezultatele procesului de evaluare vor fi publicate periodic.

Pentru a asigura gestionarea eficientă a numărului mare de cereri de finanțare depuse, MIPE a apelat printr-o procedură publică de achiziție la identificarea, achiziționarea și implementarea unei soluții de tip RPA (Robotic Process Automation), procedură câștigată de firma ETA2U care a propus și implementat cu succes tehnologia Tailent Automation Platform. Cu ajutorul Roboților software Tailent a fost acordat punctajul ETF și clasificarea proiectelor depuse în cadrul PNRR în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Astfel, MIPE este una dintre primele instituții publice centrale care adoptă tehnologii inovatoare RPA, evidențiind angajamentul său ferm pentru eficientizarea proceselor administrative în linie directă cu misiunea ministerului de rolul de a intermedia accesul românilor la fondurile europene nerambursabile pentru ca România să se dezvolte sustenabil.

MIPE continuă să își consolideze angajamentul de a facilita accesul la finanțare pentru IMM-uri și de a susține transformarea digitală a sectorului privat. Această inițiativă reflectă eforturile constante ale MIPE de a stimula dezvoltarea economică și inovația în rândul întreprinderilor mici și mijlocii din România”, se arată într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed