x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(10) "imobiliare"

Se construiește masiv. Drumul Taberei, Mihai Bravu, Politehnica, Otopeni și Corbeanca vor arăta complet diferit în scurt timp

Bucureștiul își va schimba înfățișarea în următorii ani, după cum arată planurile dezvoltatorilor imobiliari.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.05.2017, 16:25 | Actualizat: 25.05.2017, 16:25

Dacă luăm în calcul proiectele de construcții de locuințe anunțate deja, Drumul Taberei, Mihai Bravu, Politehnica, dar și Otopeni și Corbeanca vor arăta complet diferit în scurt timp. Zona de Nord a Capitalei suscită interesul tot mai multor investitori pentru construcția proiectelor rezidențiale, în special în localitățile aflate la cel mult 15 kilometri distanță de București. Interesul dezvoltatorilor imobiliari este mai mare pentru zonele apropiate de Pipera, iar aici apar doi poli de locuințe accesibile: Otopeni și Corbeanca, două zone unde cererea a tot crescut în ultimii doi ani.

 

Acest lucru se reflectă în lansările de noi proiecte, prezentate în premieră la ediția de primăvară a târgului imobiliar tIMOn, care se desfășoară în perioada 25-28 mai, la Arena Națională. În zona de Nord a Capitalei s-au tot construit clădiri de birouri, iar acest lucru duce automat la creșterea cererii pentru locuințe în zonă. Dar nu toți cei care lucrează în partea de Nord își permit să cumpere o locuință aici, astfel că aleg să iasă din oraș și să se mute la 10 minute distanță, crede Vlad Vlăsceanu, director tIMOn. Odată cu dezoltarea infrastructurii, durata pentru a ajunge de pe DN1 la intrare în București a scăzut considerabil.

 

“De fapt, faci mai puțin din Corbeanca sau Otopeni până în Băneasa decât din orice alt cartier din Capitală. În plus aici locuințele sunt și la jumătate de preț față de cele din București. Se creează astfel doi poli de locuințe accesibile, densitatea urmând sa dicteze standardul de viață în anii viitori”, a arătat acesta. După declanșarea crizei, dezvoltatorii care cumpăraseră terenuri în zona Otopeni au decis să renunțe la investiții pentru o perioadă întrucât cererea se prăbușise, la fel și prețul locuințelor. Apartamentele ajunseseră să se vândă la mai puțin de jumătate față de anul de vârf, 2008. Cei care au așteptat să se reîntoarcă perioada bună pentru investiție au decis că acum este cel mai bun moment pentru începerea construcțiilor, iar acestora li s-au adăugat și alți dezvoltatori noi.

 

Citește mai mult pe profit.ro.