Se redeschide Muzeul Colecţiilor de Artă

Potrivit unui comunicat transmis, luni, după un amplu proces de consolidare şi renovare a clădirii şi după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal, 34 de colecţii pot fi admirate de vizitatori pentru prima dată după 1986.

 

Inaugurarea oficială a muzeului are loc luni, 3 iunie 2013, ora 18.30, iar participarea se face exclusiv pe bază de invitaţie.

 

Publicul va putea vizita muzeul începând cu data de marţi, 4 iunie, orele 11.00. Programul de vizitare al muzeului este de sâmbătă până miercuri, orele 11.00-19.00 (în perioada mai – septembrie)/ 10.00-18.00 (în perioada octombrie – aprilie), joia şi vinerea închis.

 

Muzeul Colecţiilor de Artă este găzduit în clădirea fostului Palat Romanit. Edificiul, a cărui construcţie a început în jurul anului 1812, după incendiul devastator din 1802 care a transformat în cenuşă cea mai mare parte din casele de lemn ale capitalei, este unul din reperele importante ale începuturilor arhitecturii moderne din Bucureşti. Finalizat de către vistiernicul Grigore Romanit (Romanet), al cărui nume îl poartă, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformări masive, rămânând însă un martor al vieţii politice, sociale şi culturale a capitalei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed