Un pilot, absolvent de Conservator în SUA, va susţine un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil pentru copii

0

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de organizatorii concertului caritabil „Călătorie în lumea dragostei”, evenimentul va avea loc, în 1 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, pentru strângerea de fonduri necesare continuării activităţii asociaţiei „Hans Spalinger”.

 

 

Concertul de vioară şi pian va include melodii ale unor compozitori clasici celebri, având ca temă iubirea, manifestarea fiind organizată în beneficiul copiilor care învaţă în centrul „Hans Spalinger” din Cluj-Napoca.

 

 

„În cadrul manifestării vor susţine recitaluri violonistul Cristian Mandu şi pianista Ioana Mândrescu. Mandu, absolvent de Conservator în SUA, este acum pilot de avion în cadrul unei companii aeriene din România.Având o bogată experienţă concertistică, îşi continuă pasiunea pentru vioară atât ca solist, cât mai ales în cadrul recitalurilor de muzică de cameră. Ioana Mândrescu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a Ecole Normale de Musique «Alfred Cortot», Franţa. Ea a avut recitaluri în România, Italia, Franţa sau Germania”, se arată în documentul citat.

 

 

Programul concertului include lucrări ale compozitorilor Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski şi Fritz Kreisler, dar şi piese de pe coloana sonoră a unor filme precum „Lista lui Schindler” şi „Parfum de femeie”.

 

 

Cristian Mandu are 34 de ani, s-a născut în Bucureşti, dar trăieşte de doi ani în Cluj-Napoca, fiind căsătorit şi având un copil. El a început Conservatorul la Bucureşti şi şi-a finalizat studiile muzicale la un Conservator în Florida. În paralel, a absolvit şcoli de pilotaj şi este de şase ani pilot de avion pe linii aeriene comerciale.

 

 

„Sunt şi pilot profesionist şi violonist profesionist”, a declarat Mandu, luni.

 

 

Asociaţia „Hans Spalinger” şcolarizează copii cu handicap mintal sever prin „alternativa educaţională de pedagogie curativă”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, oferind planuri personalizate de intervenţie, şcolarizare şi exerciţii de recuperare fizică pentru 20 de copii cu handicap mintal sever şi/sau asociat.

 

 

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2004.