x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.3095
string(9) "industrii"

Se redeschide o foarte importantă fabrică din CAPITALĂ

Fabrica de tramvaie din Bucureşti va fi repornită. Anul viitor ar putea produce 2-3 tramvaie.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 24.05.2019, 8:32

Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe 2019 fonduri pentru modernizarea fabricii URAC, care anul viitor ar putea produce 2-3 tramvaie, spune Aura Răducu, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADITPBI).

 

“Fabrica URAC trebuie modernizată”, a spus miercuri Aura Răducu la conferința de presă Focus București, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

 

Ea a precizat că în bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an sunt prevăzute fonduri pentru modernizarea uzinei.

 

Aura Răducu mai estimează că URAC ar putea produce 2-3 tramvaie anul viitor.

 

Reprezentanta Asociației de transport public a dat aceste detalii despre URAC după ce un participant la conferință a întrebat de ce nu se impune la licitațiile din România ca mijloacele de transport în comun cumpărate să fie asamblate aici.

 

Ca și Societatea de Transport București (STB), Uzina de Reparaţii Atelierele Centrale (URAC) împlinește anul acesta 110 ani.

 

În anul 1909, în perimetrul în care astăzi îşi desfăşoară activitatea Uzina de Reparaţii „Atelierele Centrale” din cadrul Societatii de Transport Bucuresti STB SA, ia fiinţă Societatea de Tramvaie Bucureşti (STB).

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET