AcasăActualitateTrăim din amintiri! Se va deschide ”Muzeul fotbalului românesc”

Trăim din amintiri! Se va deschide ”Muzeul fotbalului românesc”

Primul ”Muzeu al fotbalului românesc” a fost inaugurat printr-o ceremonie privată, în Centrul Istoric. La eveniment au participat mai multor jucători și tehnicieni de renume, care au făcut parte din așa-zisa generație de aur.

Deschiderea publică a expoziției (Strada Gabroveni, în ”buricul târgului”) va avea loc pe 1 noiembrie.

Inaugurat într-una dintre cele mai proaste perioade prin care trece Naționala de fotbal a României, care are cele mai proaste rezultate din ultimele șase decenii, muzeul găzduiește într-un spațiu de circa 1500 mp, sute de tricouri, trofee, exponate importante din istoria fotbalului românesc cât și cel internațional. Muzeul are și un spațiu în care suporterii pot veni să vizioneze meciuri din ligile europene, UEFA Champions League dar și Liga 1.

Pe 1 noiembrie a.c, în Centrul Vechi se va deschide ”Muzeul fotbalului românesc”

Muzeul fotbalului românesc a fost inagurat în Centrul Istoric prin grija lui Gică Popescu

”Vor fi foarte multe colecţii pe care le vom expune în acest muzeu. Am adus o serie de tricouri extrem de importante. Din colecţia personală în acest moment există în muzeu tricoul în care am marcat golul finalei din 2000, Galatasaray – Arsenal. E şi tricoul de la Mondialul din ’98. Sunt şi tricouri pe care le-am schimbat. De exemplul tricoul lui Maldini, de când am jucat unul contra celuilalt”, a spus Gică Popescu, marea glorie a fotbalului românesc ce s-a implicat în organizarea muzeului până în cel mai mic detaliu. Fostul căpitan al FC Barcelona, dar și a naționalei, a adus la muzeu peste 200 de tricouri din colecția personală.

Muzeul fotbalului românesc este rodul unei investiții private de circa 1,2 milioane de euro. La ceremonie au fost prezenți și: Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Adrian Ilie, Basarab Panduru, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, de asemenea, fostul selecționer Anghel Iordănescu.

Naționala României se află pe locul 54 în clasamentul publicat de FIFA al celor mai bune naționale de fotbal. Pe primul loc se află Brazila, urmată de Belgia și Argentina.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.