x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(9) "transport"

Se vinde o parte din UBER!

Acționarii Uber Technologies și board-ul companiei, în frunte cu firma de investiții Benchmark, au discutat despre vânzarea unor acțiuni către SoftBank Group și alți posibili investitori, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Profit.ro | Publicat: 16.07.2017, 7:16 | Actualizat: 16.07.2017, 7:16

Acordul ar putea include noi investiții în Uber, dar detaliile legate de cât de multe acțiuni ar putea fi vândute și evaluarea acestora nu sunt clare, notează News.ro. CNBC a relatat pe de altă parte că Softbank nu ar fi fost implicată în discuții.

 

Informația a apărut după ce Wall Street Journal a relatat că Grab, cea mai mare companie concurentă a Uber în Asia de Sud-Est, urmează să atragă o finanțare de până la 2 miliarde de dolari de la SoftBank și cea mai mare companie chineză de servicii online de transport, Didi Chuxing.

 

În ultimele luni, Uber a avut probleme legale, acuzații legate de cultura sexistă din cadrul companiei și proteste ale șoferilor în SUA, care au culminat în iunie cu plecarea co-fondatorului și directorului general Travis Kalanick.