Ședință cu scandal în Coaliție, pe bani. Se ceartă Năsui și Virgil Popescu

0

Vlad Voiculescu, unul dintre nemulțumiții de modul în care s-au împărțit banii, a declarat înainte să intre la ședința Coaliției: „Suntem în discuții”, potrivit Digi24.ro.

Paradoxul pandemic: în 2020 inspectorii de muncă au dat mai multe amenzi. Cea mai mare, 40.000 euro

 

 

 

Cîțu a explicat că ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a primit chiar mai mulți bani decât au fost în bugetul anului trecut.

Clotilde Armand dezvăluie de ce se spune că se comportă „dictatorial”: … e un coșmar. Mulți aleg să plece

 

 

„Banii sunt acolo, vorbim de 11,43 de miliarde și, repet, uitați-vă în buget să vedeți că sunt cu 11,43 de miliarde mai mult decât anul trecut, când au fost 10,9 miliarde parcă, și mai mult decât într-un an normal, când au fost 9 miliarde. Nu văd unde este problema. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget. Asta este și o explicație pentru faptul că suntem azi aici cu România, avem oameni în spațiul public care vorbesc fără să înțeleagă cum se face un buget, cum se citește un buget și aruncă aceste informații. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, a spus Florin Cîțu.

În aceeași ședință, liderii Coaliției vor încerca să găsească o soluție pentru conflictul dintre fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, și actualul ministru, Claudiu Năsui, care nu au reușit nici după o lună și jumătate să despartă, legal, ministerul Economiei de ministerul Energiei.

Hotnews a dezvăluit că USR și PNL nu se înțeleg pe împărțirea unor companii, deși OUG 212/2020 este clară în ceea ce privește domeniile de care trebuie să se ocupe noile ministere. Așa au ajuns în dezbatere publică proiecte de înființare și organizare a celor două instituții, în anexe fiind trecute, și la un minister, și la celălalt, aceleași cinci entități.

 

articolul integral aici: