Șefa Casei de Sănătate, anunț foarte important pentru românii neasigurați. Vor avea drepturi în plus la tratament

Noul contract al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), programat să intre în vigoare începând cu 1 iulie 2024, aduce câteva modificări importante în privința accesului la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate din România.

Potrivit președintelui CNAS, Valeria Herdea, aceste modificări vor conferi persoanelor neasigurate aceleași drepturi ca și persoanelor asigurate, conform prevederilor Planului Național de Combatere și Control al Cancerului.

Astfel, începând cu data menționată, persoanele neasigurate vor putea beneficia de servicii de tip preventiv și de diagnostic precoce pentru afecțiunile oncologice, iar costurile acestor servicii vor fi decontate din bugetul de stat.

Această măsură reprezintă un pas semnificativ în asigurarea accesului la îngrijire medicală pentru toți cetățenii, în conformitate cu principiul egalității, consfințit în Constituție.

Aceste schimbări reflectă eforturile constante ale autorităților pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și pentru extinderea acoperirii medicale către toți cetățenii, indiferent de statutul lor de asigurare.

Este o veste îmbucurătoare pentru societatea românească, deoarece asigură accesul la îngrijire medicală preventivă și de diagnostic pentru o parte din populație care, până în prezent, ar fi putut să nu aibă acest privilegiu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed