Semmeringul Bănățean nu e pentru toată lumea! CFR a lăsat zeci de călători cu ochii în soare

0

Cursa CFR Oravița-Anina, așa numitul Semmeringul Bănățean, funcționează doar la jumătate de capacitate pentru că două dintre cele patru vagoane sunt în revizie iar compania de stat nu se obosește să completeze garnitura cu alte vagoane.

Așa se face că în weekend-ul trecut, 50 de persoane au renunțat la călătorie, plecând spre mașinile lor nervoși și dezamăgiți din cauza lipsei locurilor, conform Trainspotting Oravița.

”Fiindcă sezonul a început pentru Semmeringul Bănățean, dorim să se rezolve problema vagoanelor cât mai repede posibil și să fie aduse de la Timișoara de la revizie, dar și companiei CFR Infrastructura să modifice ora de plecare din Anina a trenului 9694 cu cel puțin o oră, sau să se introducă suplimentar în timpul sezonului încă o pereche de trenuri(formată din aceeași garnitură) pentru a avea timp turiștii să viziteze orașul sau obiectivele turistice din zonă, și să aibă timp de a lua masa la restaurant”, susțin reprezentanții Trainspotting Oravița.

Citește și: Țiriac are gară! CFR tocmai a făcut recepția

Neputință și lipsă de interes

Situația de la Oravița a generat un comentariu extrem de furios din partea comunității România Feroviară. ”Datorită neputinței și lipsei de interes, CFR Călători lasă la peron primii călători, 50 la număr in statia Oravița! Este inadmisibil că 2 din cele 4 vagoane ale garniturii care prestează pe Oravița-Anina sa fie „sechestrate” (nu găsim alt cuvânt potrivit) de 2 luni și jumătate (cel puțin un vagon atât are de când e la Timișoara) sub pretextul reviziei anuale in Timișoara… Ar fi drăguț, civilizat și elegant un răspuns oficial din partea companiei pentru a elucida aceasta situație neplăcută in care a ajuns linia Oravița – Anina, doar au o armată de angajați la comunicare care ce fac toată ziua?” au spus cei de la România Feroviară.