Țiriac are gară! CFR tocmai a făcut recepția

0
21

Joi, 15 aprilie, s-a făcut recepția stației de cale ferată PO Patinoar, situată pe linia care unește Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Este oprirea din dreptul patinoarului construit de Ion Țiriac în Otopeni. De altfel, respectiva stația a fost și condiția pusă de omul de afaceri pentru a menține arena sportivă în dreptul căii ferate, după ce a amenințat că îl demola.

 

Stația ar putea reprezenta o gură de oxigen pentru companiile ferate care operează pe linia dinspre aeroport pentru că în acest moment, din lipsa avioanelor, rămase la sol din cauza pandemiei, merg mai degrabă goale. Noul punct de oprire ar putea reprezenta interes pentru locuitorii din Otopeni. ”Un an de la <ziua cea mai neagră>, ziua cu zero pasageri. Între timp, situația s-a mai îmbunătățit. Puțin, foarte puțin! Iar autoritățile – mă refer în special la cele de la Bruxelles, dar și la cele din multe țări europene – încă blochează aviația civilă, obligând pasagerii să intre în carantină…”, scria miercuri dimineață pe pagina sa de Facebook Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Citește și: SIMONA HALEP, fericită că a fost salvat patinoarul de la Otopeni

Pe linia gară-aeroport operează trei companii: CFR, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Gara ”Țiriac”, situată între hotel și patinoar

PO Patinoar este situată între Hotelul Vienna House și Telekom Arena, pe viaduct, la o înălțime de 6,5 metri. Peronul are dimensiunile în plan de 80 m lungime și 3,25 m lățime și este finisat cu un sistem de pardoseală din amorsă epoxidică, mortar din rășină epoxidică și nisip cuarțos, conform Club Feroviar. Accesul la peron este asigurat de două lifturi două scări de acces. Pentru accesul și deplasarea persoanelor cu deficiențe au fost prevăzute benzi antiderapante, benzi de ghidaj tactil și benzi de avertizare tactilă, mai spune publicația amintită.