Senatoarea Soșoacă, scandal în fața Institutului Matei Balș: Avem spitale care s-au transformat în crematorii

0
2
Senatoarea Soșoacă, scandal în fața Institutului Matei Balș: Avem spitale care s-au transformat în crematorii

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a ajuns vineri la „Matei Balș”, însă nu a putut intra în unitatea medicală din cauza jandarmilor care i-au interzis accesul. Senatoarea a adus acuze Guvernului și nu a plecat până când nu a discutat cu reprezentanții Poliției Capitalei. După discuția cu aceștia, senatoarea AUR a ieșit la declarații și a cerut demisia lui Raed Arafat.

 

Efectele pozitive ale pandemiei: DA! Există!

 

 

„Nu plecăm de aici. Vă rog să chemați pe cineva (n.r. – din poliție). Dumneavoastră trebuie să respectați poporul român. Nu am de ce să sun, că eu nu am telefoane de la «Balș», nu sunt la birou să sun pe telefoanele speciale să vorbesc cu cineva de la «Balș». «Balșul» nu e unitate militară, deci vă rog frumos în momentul ăsta să luați contact cu cineva să vină, oricine. Vă rog să îmi comunicați cine vine”, i-a spus Diana Șoșoacă unui angajat al Jandarmeriei.

 

După un dialog de câteva minute cu jandarmii care i-au blocat accesul în „Matei Balș”, Lucian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a invitat-o la discuții, după cum se poate vedea în imaginile publicate de România TV. „Este inacceptabil ceea ce se întâmplă avem spitale care s-au transformat în crematorii. Avem un Guvern care nu face absolut nimic, s-a ocupat doar de mașca lui Șoșoacă și dosarul meu medical. Pentru ce nu au luat atitudine, avem un doctor Streinu Cercel care este mai preocupat de titulatura sa, iar pentru că este obligația mea în calitate de senator: toți parlamentarii să fie aici. Sunt foarte agitată, aveți cinici morți”, a spus Diana Șoșoacă în momentul în care a ajuns la Matei Balș. După câteva discuții cu poliția senatoarea AUR a ieșit din nou la declarații și a cerut demisia șefului DSU Raed Arafat.

 

„Am vorbit cu reprezentanți ai Poliției se desfășoară o anchetă, evident că nu poți să te duci la locul de anchetă. Sunt chestiuni pe care le-am aflat, nu pot să le devoalez. Este obligatoriu să existe cel puțin o demisie și demisia principală este a domnului Arafat. Este deja al treilea eveniment care se petrece și dânsul nu cade niciodată, dacă mai pun și COLECTIV înseamnă că aveam 4. Domnul Raed Arafat se ocupă mai mult de cum să abuzeze poporul român decât cum să facă treaba”, a spus Diana Șoșoacă.

 

Dimineață CUMPLITĂ la BALȘ! Au murit oameni în INCENDIU

 

 

 

De asemenea, senatoarea AUR solicită a criticat situația de la Matei Balș. „Avem cinci morți, trei sunt carbonizați și cu arsuri interne. În acest moment îmi pun întrebarea, cum au ajuns să fie carbonizați?.(…)Cum să te carbonizezi de la o aerotermă, cum este posibil în secolul 21 să nu ai căldură într-un spital ca Matei Balș.(…) Ce se întâmplă cu oxigenul în exces din acele saloane pentru că avem reiterarea situației de la Piatra Neamț. Eu nu doresc să văd medici care să fie anchetați și trimiși în judecată și care să plătească pentru pentru incompetența altor persoane”, a mai transmis aceasta.