Sfidare: Primăria sectorului 6 a mărit salariile angajaţilor cu până la 641 de lei

Cei mai mulţi bani în plus vor primi 10 directori al căror salariu de bază este acum de 2.111 lei. Aceştia sunt urmaţi de cinci referenţi de specialitate superiori, care au acum salariul de bază de 1.035 de lei şi vor lua în plus 627 de lei. Cel mai puţin, respectiv doar patru lei, va primi un referent asistent (gradul 2), al cărui salariu de bază este de 636 de lei.

În expunerea de motive se arată cu sumele sunt suplimente salariale, stabilite ca diferenţă dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale în care sunt numiţi. Suplimentele salariale nu sunt considerate drepturi salariale câştigate şi se acordă în limita fondurilor stabilite prin bugetul local.

Potrivit Legii salarizării unice, primarul poate propune consiliului local aprobarea acordării unor suplimente salariale funcţionarilor publici din aparatul de specialitate, cu condiţia ca veniturile proprii ale bugetului local, realizate în trimestrul anterior, să fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal pentru aparatul de specialitate al primarului.

Primăria sectorului 6 susţine că veniturile proprii ale bugetului local în trimestrul I din 2010 s-au ridicat la 57,2 milioane lei, iar cheltuielile de personal realizate din venituri proprii au fost de 23 milioane lei, după cum se precizează tot în expunerea de motive aferentă hotărârii de consiliu local.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed