AcasăEconomieStaţia intermodală de pe Pasajul Basarab s-a deschis duminică

Staţia intermodală de pe Pasajul Basarab s-a deschis duminică

‘Staţia de pe Pasajul Basarab este dotată cu patru ascensoare şi patru scări rulante, care fac legătura între peronul staţiei şi mijloacele de transport în comun din zona Calea Griviţei-Titulescu, dar şi cu cele din zona terminalului multimodal Basarab, precum şi Gara de Nord şi Gara Basarab. Peroanele staţiei de pe pod au o lungime de 90 de metri şi o lăţime de 19 metri. Staţia are două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu (…) staţia este dotată cu sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului’, arată un comunicat de presă.

 

Călătorii au la dispoziţie panouri de informare, situate atât pe pasaj, cât şi la nivelul solului, prin intermediul cărora se pot orienta în accesarea peronului corespunzător direcţiei dorite de mers.

 

‘În zona Pasajului Basarab a fost realizat cel mai mare punct intermodal de transport public din ţară, creându-se astfel premisele conectării regiunii din jurul Capitalei cu zona centrală a oraşului, odată cu modernizarea transportului regional pe calea ferată, soluţie care a fost aplicată cu succes în toate oraşele europene’, se precizează în comunicat.

 

Capacitatea zilnică a staţiei poate ajunge la 200.000 de călători.

 

Primarul Oprescu precizează că în ceea ce priveşte stadiul lucrărilor la trotuarul rulant, care va face legătura între Pasajul Basarab şi Gara de Nord, în acest moment sunt finalizate lucrările de deviere a reţelelor edilitare şi se efectuează excavaţiile şi betonările la cuva în care va fi montat trotuarul rulant.

 

Montarea efectivă va începe săptămâna aceasta şi va dura aproximativ o lună.

 

Potrivit comunicatului, tramvaiele liniei 1 vor opri de astăzi pe ambele sensuri, în staţia de pe pasajul Basarab, asigurându-se în acest mod legătura dintre această linie şi liniile de metrou, tramvai, troleibuz şi autobuz care asigură transportul public de călători în zona respectivă, dar şi legătura cu spaţiile amenajate pentru taxiuri şi o autogară de transport intern şi internaţional.

Ultimele Articole