Sticle cu loţiunea toxică Alcofarm, descoperite la o firmă din Bârlad. Societatea a fost amendată

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a retras de la comercializare, în urma unor controale desfăşurate în judeţ, 41 de sticle de Alcofarm, loţiunea care ar fi provocat moartea mai multor bihoreni în acest an, după ingestia voluntară.

 

Întreaga cantitate de loţiune pentru îngrijirea pielii cu efect antiseptic, potrivit etichetei produsului, a fost descoperită de comisarii CJPC Vaslui la o firmă de distribuţie din municipiul Bârlad.

 

„Cele 41 de recipiente de 500 mililitri, achiziţionate de societatea de distribuţie din Bârlad în luna martie a acestui an, au fost retrase imediat de la comercializare. Totodată, administratorul firmei a fost amendat cu 3.000 de lei pentru nedeclararea pe etichetă a faptului că produsul conţine şi alcool metilic, substanţă care pune în pericol sănătatea populaţiei”, a declarat miercuri comisarul şef adjunct al CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

 

Protecţia Consumatorilor Vaslui a verificat peste 20 de firme de distribuţie din judeţ, o acţiune similară fiind desfăşurată şi în farmacii de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

 

Firma care a produs loţiunea Alcofarm suspectată că ar fi provocat moartea mai multor bihoreni este din Năsăud, însă, potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, nu mai funcţionează din 2011 şi se află în insolvenţă.

 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, firmei Pet&Ady Trading SRL din Năsăud i s-a cerut insolvenţa încă din 2006, mai multe companii solicitând Tribunalului Bistriţa-Năsăud să declare falimentul acestei firme.

 

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Cristian Nicula, declara, în 15 mai, corespondentului MEDIAFAX că produsul conţine alcool metilic şi a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.

 

DSP Bihor, care a alertat Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj despre existenţa alcoolului metilic într-o loţiune de îngrijire a pielii, informa că suspectează doar o legătură între consumarea acestui produs şi decesul a 19 persoane din 21 intoxicate, procurorii bihoreni făcând o anchetă în acest caz.

 

Conducerea DSP Bihor a anunţat încă din 9 aprilie că în judeţ a avut loc o „explozie” a cazurilor de intoxicări letale cu combinaţii alcoolice din diferite substanţe extrem de nocive, precum alcoolul sanitar, lichidul de frâne, lichidul de parbriz şi antigelul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed