Super-sticla ecologică, de 10 ori mai rezistentă decât cea standard

Un nou tip de sticlă ar putea reduce la aproape jumătate emisiile de dioxid de carbon produse acum în timpul procesului de fabricare. În plus, noul material este și mai rezistent. Aplicațiile imediate ar putea fi în industria auto și electronică, industrii care se bazează pe fiabilitatea și siguranța sticlei, conform StudyFinds.

Oamenii de știință de la Penn State au conceput un nou tip de sticlă numit LionGlass, care necesită mult mai puțină energie pentru a fi produs și are o rezistență mai mare la deteriorare, în comparație cu sticla obișnuită. Echipa a depus o cerere de brevet, deschizând calea pentru ca această sticlă ecologică să intre pe piață.

„LionGlass elimină utilizarea materialelor care conțin carbon și scade semnificativ temperatura de topire a sticlei”, spune cercetătorul principal John Mauro, profesor de Știința și Ingineria Materialelor, într-un comunicat. Spre deosebire de sticla standard care emite dioxid de carbon în timpul procesului de topire, noua sticlă ar reduce consumul de energie cu aproximativ 30% datorită temperaturilor sale de topire mai scăzute.

Beneficiile nu sunt doar asupra mediului. Noul material are o rezistență mai mare în comparație cu sticla tradițională – de 10 ori mai mare – și ar permite crearea de produse mai subțiri și mai ușoare, menținând același nivel de rezistență la deteriorare.

Această inovație ar putea contribui la rezolvarea provocărilor globale în domenii precum protecția mediului, energia regenerabilă, eficiența energetică, asistența medicală și dezvoltarea urbană.

„Sticla poate juca un rol vital în rezolvarea acestor probleme și suntem gata să contribuim”, a completat Mauro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed