x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

SURSE Premieră în Justiţie. O unitate de PARCHET acuzată că ar fi grup infracţional organizat

Surse oficiale au confirmat pentru G4Media.ro că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG) i-a pus sub acuzare pe procurorii de la DNA Ploieşti, Lucian Onea, Mircea Negulescu zis Portocală, Alfred Savu, Giluela Diaconu, Cerasela Rădulescu şi poliţista Gabriela Florea pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.01.2019, 18:29

 

Este practic o premieră în Justiţie ca o întreagă unitate de parchet să fie acuzată că ar fi grup infracţional organizat.

 

Procurorul de la secția specială care îi anchetează pe procurorii DNA Ploieşti este Adina Florea, adjuncta de la SIIJ şi candidat a lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.

 

Procurorii DNA Ploieşti au fost acuzaţi de fostul deputat PSD, Vlăduţ Cosma, că l-ar fi constrâns să falsifice probe împotriva fugarului Sebastian Ghiţă. Procurorii ar fi măsluit documente pentru a-l acuza pe Ghiţă de coruperea alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din 2014 şi ar fi acordat duble sau triple identităţi unor persoane.

 

De exemplu, Vlad Cosma era şi inculpat, şi martor denunţător şi martor ameninţat cu identitate protejată. Vom reveni cu detalii în legătură cu noile acuzaţii care li se aduc procurorilor de la DNA Ploieşti.

 

mai multe, pe g4media.ro.