Tariful parcărilor din București va crește. Mașinile parcate pe prima bandă vor dispărea

0

Primarul Capitalei a declarat, joi în cadrul unei dezbateri, că trebuie crescut prețul parcărilor, fiind „absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”.

Primarul dorește o strategie de parcare pentru oraș

„Orașul acesta este sufocat de mașini parcate și pe trotuar, și pe prima bandă. Și aici intrăm într-un cerc vicios, pentru că aceste mașini care sunt parcate pe prima bandă încetinesc transportul public și, din cauză că transportul public e încetinit, lumea folosește în continuare mașina”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Incendiul de la Brazi: A fost găsită o persoană decedată!

Primarul susține că pentru a ieși din cercul ăsta vicios, în primul rând trebuie să existe o strategie de parcare.

„Și aici, parte din strategia de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private, și stimularea oamenilor de a parca în locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuinței. E o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată. Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”, a anunțat Dan.

El promite că până la sfârșitul anului vor dispărea zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă de mers. Cum se va întâmpla acest lucru rămâne un mister.

Primarul: Nu avem unde să facem piste de biciclete

Totodată, edilul a vorbit și despre lipsa pistelor de biciclete și despre faptul că mulți bicicliști circulă printre mașini, lucru care îi deranjează pe șoferi.

Citește și: Comisia Europeană cere aderarea României la spațiul Schengen

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus el.

Locuitorii din Capitală vor plăti de 7 ori mai mult locul de parcare

Consilierii locali au votat la sfârșitul lunii aprilie noile tarife pentru parcare, astfel că în zona A, care reprezintă centrul Bucureștiului creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual. În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.