TAROM solicită Administraţiei Prezidenţiale un răspuns privind aeronova prezidenţială

 

 

„Am trimis ieri sau alaltăieri o scrisoare în care solicităm Administraţiei Prezidenţiale un răspuns privind rezilierea sau continuarea contractului pentru operarea zborurilor oficiale ale preşedintelui. Vreau să vă precizez că nu există o aeronavă prezidenţială ci avem doar acest Airbus cu o configuraţie VIP în prima cabină.

 

Cu această aeronavă sunt efectuate zborurile oficiale ale preşedintelui, Administraţia Prezidenţială achitând costurile de operare de la combustibil la taxe de survol şi de aeroport şi plata echipajului, iar TAROM asigură costurile de mentenanţă şi aeronavigabilitate. Cred că soluţia cea mai bună, aşa cum se întâmplă în Europa, este ca această aeronavă să aparţină unui minister sau unei agenţii guvernamentale”, a spus Dan Pascariu.

 

Acesta a precizat că sumele necesare pentru acoperirea costurilor de mentenanţă pentru zborurile efectuate de Administraţia Prezidenţială în 2012 cu această aeronavă trebuiau plătite de la buget. Este vorba despre o sumă de circa 7 milioane dolari, însă acest lucru nu s-a întâmplat iar suma a fost acoperită de compania TAROM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed