Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe Muntele Athos. A fost ateu și colinda cluburile cu fiica sa

0

De ani buni Delia este una dintre cele mai populare vedete din România. În urmă cu mai bine de 20 de ani, discotecile vremii vibrau pe vocea blondinei fostă N&D care, de multe ori era dusă la spectacole de tatăl său, Ioan Matache.

Cine ar fi crezut că, tatăl vedetei, cel ce i-a fost manager la începuturi, ateu și nonconformist, a ajuns călugăr pe muntele sfânt Athos. Ioan matache a petrecut 10 ani în leagănul ortodoxiei grecești. Fostul soț al solistei de muzică de petrecere Gina Matache, Ioan Matache, a ales calea spiritualității în urmă cu 18 ani după ce a fost luminat de un alt calugăr. La început a petrecut din ce în ce mai mult timp în pelerinaje la mânăstirile din țară ca apoi să îmbrace hainele monahale.

Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe Muntele Athos. A fost ateu

”Până la 40 de ani eram ateu. Abia atunci am învățat prima data „Tatăl Nostru’. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu bisericaUn prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viață mea s-a schimbat. Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup”, a spus călugărul Ioan Matache, cel ce înscris-o și încurajat-o pe fiica sa cea mare să urmeze cursurile liceului muzical ”Dinu Liptatti”. ”Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, înså am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun. Atunci când trebuia, am citit numai prostii, acum recuperez”, adaugă tatăl Deliei.