x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(4) "auto"

Taxă inedită. Şoferii trebuie să plătească 3 lei la ieşirea din cel mai mare cimitir din Sibiu

Primăria Sibiu anunţă punerea în funcţiune a unui sistem electronic pentru accesul auto în incinta Cimitirului Municipal, investiţie de 380.000 de lei. Cei care vor intra cu maşina în cel mai mare cimitir din oraş vor plăti la ieşire o taxă de 3 lei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: economica.net | Publicat: 17.02.2017, 3:55 | Actualizat: 17.02.2017, 3:55

Accesul auto în incinta Cimitirului Municipal va fi ordonat printr-un sistem electronic, potrivit Primăriei Sibiu.

 

Lucrările de amenajare a sistemului integrat de acces auto în incinta celui mai mare cimitir din oraş au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.

 

“Sistemul funcţionează atât la poarta de pe Calea Dumbrăvii, cât și la poarta dinspre Calea Cisnădiei. Investiţia a fost finanţată din bugetul local, contractul de furnizare a echipamentelor, inclusiv montarea acestora, însumând 380.268 lei”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Sibiu.

 

Potrivit lor, pentru a se asigura funcţionarea corectă a barierelor şi automatelor de eliberare a tichetelor, sistemul s-a aflat în probă timp de o lună.

 

Cum funcţionează? Noul sistem de acces este format din bariere şi automate de eliberare a tichetelor. La ambele intrări menţionate sunt amplasate bariere care se vor deschide automat. Pentru a ieși din Cimitir, conducătorul auto va cumpăra un tichet. Odată ajuns în faţa ieşirii, acesta va scana tichetul în dispozitivul barierei care se va ridica.

 

Tichetul de ieşire costă 3 lei, acesta fiind eliberat de automatul amplasat pe aleea principală de lângă capela ortodoxă, cât și de cel amplasat pe aleea de ieșire spre Calea Cisnădiei.

 

În comunicatul Primăriei Sibiu se mai menţionează că tariful a fost stabilit prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 111/2013. În acel an, primar al oraşului era Klaus Iohannis, scrie economica.net.