Temperaturi sub 12 grade în România. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

ANM a emis mai multe conduri galbene de instabilitate atmosferică valabile până duminică. Meteorologii anunță că temperaturile scad brusc, în special în vestul, nordul, dar și centrul țării. De asemenea, la munte, în zonele înalte vor fi precipitații mixte.

Primul cod galben emis de ANM a intrat în vigoare deja de vineri ora 12.00 până sâmbătă ora 12.00. În ceea ce privește zonele vizate, meteorologii anunță că este vorba despre Banat, Oltenia, Crișana, Transilvania, Muntenia, sudul și centrul Moldovei.

În aceste zone, dar și în cele de munte, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. Totodată, ANM precizează și că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Județele vizate de codul galben emis de ANM sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Giurgiu și Olt.

Un alt cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 12.00, până duminică la ora 20.00. Potrivit meteorologilor, în acest interval, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua.

Totodată, în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

ANM avertizează că în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Totodată, sursa citată mai arată că pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

În ultima zi a săptămânii, duminică, vremea se schimbă radical. Temperaturile scad brusc, în special în vestul, nordul, dar și centrul țării. De asemenea, la munte, în zonele înalte vor fi precipitații mixte.

Astfel, al treilea cod galben emise de ANM va intra în vigoare duminică, de la ora 2.00 și va fi valabil până duminică seară la ora 20.00.

Meteorologii anunță că în acest interval, vântul se intensifică în toate regiunile. Astfel, în sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

De duminică sunt așteptate temperaturi pe timpul nopții chiar și de 3 grade în zonele montane, în timp ce pe litoral minimele termice se vor situa în jurul a 12 grade.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri