x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "politic"

Tensiuni în PSD. Firea amenință cu război total dacă Robert Negoiță revine în partid

Gabriela Firea le-a transmis colegilor din filiala PSD București că se va opune ”cu toată fermitatea” revenirii lui Robert Negoiță în PSD și că ”va merge până în pânzele albe” pentru a împiedica întoarcerea primarului sectorului 3 în partid.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2021, 15:03

Surse apropiate discuțiilor au declarat pentru G4Media.ro că Firea nu s-a referit explicit la o eventuală demisie din PSD, însă unii participanți la discuții au interpretat mesajele liderului PSD București drept amenințări cu plecarea din partid.

 

 

Veste proastă pentru bugetari. SPORURILE ar putea fi tăiate. Anunțul lui Cîțu

 

 

Situația s-a tensionat la vârful PSD după ce în presă au apărut informații referitoare la iminenta revenire a lui Robert Negoiță, invitat public de Marcel Ciolacu la sfârșitul lunii septembrie ”să se întoarcă acasă”.

 

Bătălie pentru vămile țării. Omul lui Dăncilă nu cedează

 

 

Presa a scris pe data de 6 ianuarie că Marcel Ciolacu și Robert Negoiță ar fi convenit, în cadrul unei întâlniri la sediul din Kiseleff, ca Partidul București 2020, înființat anul trecut de primarul sectorului 3, în numele căruia a candidat pentru un nou mandat, să fuzioneze cu PSD.

 

Partidul lui Negoiță a participat la alegerile locale din 27 septembrie în alianţă cu partidul lui Victor Ponta Pro România, sub titulatura Alianţa Pro Bucureşti 2020.

 

Întrebat dacă țintește funcția de președinte al PSD București, Negoiță a declarat: ”Viața m-a învățat sa nu exclud nimic.”

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat pentru G4Media.ro discuțiile cu Negoiță.

”A fost o discuție informală în cadrul organizației. Eu îl doresc pe Robert în partid”, a declarat Ciolacu. Liderul PSD a precizat însă că Negoiță ar urma să răspundă de filiala sector 3, lider al organizației PSD București.

 

Temerile susținătorilor lui Firea sunt că, prin această mutare, Marcel Ciolacu pregătește de fapt debarcarea fostului primar din funcția de lider al organizației București, considerată principalul rival intern al liderului PSD. Firea a fost aleasă în fruntea filialei București anul trecut, după ce a condus organizația interimar vreme de 4 ani, cât timp partidul a fost condus de Liviu Dragnea.

 

Alte voci din partid susțin însă că Negoiță are nevoie de sprijinul partidului și de voturile celor 21 de consilieri PSD din Consiliul General pentru a-și putea promova proiectele imobiliare. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a inițiat în decembrie un proiect de hotărâre pentru anularea PUZ-urilor (Planuri Urbanistice Zonale) din sectoarele 2, 3 și 5.

 

articolul integral aici: