Țiriac Collection a împlinit 10 ani și se mărește! Care este cel mai scump automobil al magnatului Ion Țiriac: ”Mașinile astea s-au însutit la preț în ultimii 50 de ani”

Țiriac Collection a împlinit 10 ani de când și-a deschis porțile. Cea mai mare colecție din Europa de acest gen cuprinde în același spațiu circa 400 de automobile rare și motociclete.

Cunoscutul om de afaceri a rememorat la fața locului moment elegate de istoria acestei colecții publice admirabile, cu multe exponate unice. ”N-am avut niciodată, nu speranța, ideea ca să fac o colecție ca omul să intre în ea. O mașină, două, trei, cinci, șase, șapte, zece, doișpe, nu știu câte. S-a ajuns undeva aproape de 400, exact nu știu să vă spun”, a spus fostul mare sportiv care a promos că va continua să o îmbunătățească și că va mări spațiul muzeului de la Otopeni. Muzeul de va închide pe o perioadă de trei luni pentru a se construit un spațiu nou, cât să mai încapă circa 100 de mașini de colecție.  ”Se mărește și se mărește mereu, în fiecare zi. Vorbeam de Ferrari, vin alte trei Ferrari în următoarele două, trei luni”, a mai promis Ion Țiriac după ce, în urmă cu două luni, l-a primit în vizită la București chiar pe moștenitorul imperiului automobilelor sport italiene, Pierro Ferrari. Reîntors de la Abu Dhabi, unde a participat la Marele Premiu de Formula 1, Țiriac nu a revenit cu mâna goală ci cu un Rolls Royce Phantom din 2004 care are parcurși doar 500 de kilometri.

Țiriac Collection a împlinit 10 ani și se mărește! Cea mai scumpă mașină a sa

Iubitor al limuzinelor create de constructorul britanic, Ion Țiriac consideră că cel mai scump exponat al colecției sale este un Rolls Royce Phantom IV care a câștigat cel mai important concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite. ”Din păcate am început treaba asta cu mașinie foarte târziu. Pentru că dacă o începeam ca lumea, eram foarte avut în ziua de astăzi, pentru că mașinile astea s-au însutit la preț în ultimii 50 de ani, pe de o parte. Pe de altă parte, nu am cumpărat nimic decât ceea ce îmi place. N-am cumpărat din punct de vedere economic, să zic că pe asta o cumpăr, pentru că mâine o vând. N-am vândut una în 30 de ani”, a încheiat Ion Țiriac.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri