Tocmai s-a cumpărat o stradă în orașul Brașov! Reacția primarului Coliban

O situație cel puțin bizară a fost sesizată de un președinte de asociație din cartierul Avantgarden Tractorul. O stradă a fost cumpărată de o persoană fizică și, acum, autoritățile nu pot investi în asfaltare sau în alte lucrări pe aceasta, anunță Agenția de presă Rador.

În urmă cu ceva timp, terenul pe care se află strada a fost scos la vânzare, după cum spune președintele uneia din asociațiile de proprietari din zonă, Valentin Adi Tronaru: „Această stradă deservește accesul către piață, către grădiniță, către școală. Sunt destule familii în cartier care ar putea folosi această stradă. Momentan, este blocată. Nu este utilizabilă, nefiind iluminată. Nimeni nu se riscă să treacă pe acea străduță”.

Strada este una extrem de importantă pentru întreg cartierul.

„A avut loc o licitație. Din păcate, primăria nu a participat la această licitație și această stradă a fost achiziționată de o persoană fizică. Dorința tuturor locatarilor din acest cartier ar fi ca această stradă să fie amenajată. În primul rând, asfaltată, iluminată și să poată fi folosită de către toți locatarii din acel cartier”, a adăugat Valentin Adi Tronaru.

Primarul Allen Coliban spune că municipalitatea are în vedere mai multe proceduri juridice. Edilul spune că achiziționarea terenului a fost un gest speculativ, deoarece nicio persoană fizică nu are ce face cu o stradă.

„Vom avea o discuție cu noul proprietar și vom vedea care sunt pretențiile sale. Avem și posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică în valoarea pe care deja o avem evaluată, undeva la un sfert, o treime din prețul cerut la licitație”, a spus primarul municipiului Brașov.

După ce va intra în posesia terenului, Primăria Brașov își propune să facă investițiile necesare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed