x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(8) "sanatate"

Tolo.ro: Spitalul de Arși, renovare de un milion de euro, făcută de ochi frumoși. Pe sub rigipsul nou, colcăie bacterii mortale

Secția ATI a Spitalului de Arși a fost renovată în acest an, dar, potrivit informațiilor transmise de Cătălin Tolontan, în spatele rigipsului colcăie bacterii mortale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.01.2017, 14:35 | Actualizat: 09.01.2017, 14:35

Secția ATI a fost închisă anul trecut, în 11 iulie, după o anchetă publicată de către Cătălin Tolontan, cu ajutorului unei doctorițe de la Spitalul de Arși. Cei doi au arătat imagini în care se puteau observa mai mulți viermi care mergeau pe o persoană internată.

Acum, secția a fost renovată, însă renovarea de un milion de euro ar fi făcută de ochi frumoși, în spatele rigipsului colcăind bacteriile mortale, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan. Clădirea infectată e în administrarea Primăriei Sectorului 1, iar renovarea a fost făcută de o firmă ce nu a făcut nicio decontaminare sau dezinfecție a pereților. Așadar, germenii care produc infecții nosocomiale mortale sunt în continuare acolo, sub rigipsul nou pus.

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au mai descoperit și că molozul contaminat a fost manipulat și aruncat de muncitori, care nu au fost avertizați că-și pun sănătatea în pericol.

”Nu ne-a spus nimeni că trebuie să decontaminăm pereții. Și deșeurile s-au aruncat cam așa: dă-i bătaie, Gogule, să nu ne vadă vecinu’!”a spus un muncitor de pe șantier.

În 12 octombrie 2016, ministrul de atunci al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, pentru Europa FM, că “se va curăța până la cărămidă. Este singura șansă de a elimina infecțiile. Va fi gata până la sfârșitul anului”.

Dar acum, în ianuarie 2016, testele făcute de o sursă a GSP arată că renovarea nu a fost făcută cum ar trebui: muncitorii nu au folosit echipament de protecție, iar în spatele rigipsului pus se află în continuare bacterii mortale.

Citiți ancheta despre renovarea secției ATI de la Spitalul de Arși pe tolo.ro.