Top 10 artiști care au făcut MILIONUL DE EURO din muzica românească /Exclusiv

Chiar dacă a fost complet paralizat în ultimul an, showbiz-ul românesc se dovedește o afacere serioasă, cu ”premianți” ce au făcut milioane de euro.

Analizând retrospectiv ultimii cinci ani, doar o mână de artiști au produs venituri considerabile, în special din concerte, contracte publicitare și de televiziune și drepturi de autor. Money.ro vă prezintă primul top al celor ce au atins milionul de euro din muzica românească.

Top 10 artiști care au făcut milionul de euro din muzica românească

Înainte de pandemie, în showbiz-ul muzical s-au învârtit bani cu nemiluita, în mare parte veniți de la administrații locale și cheltuiți în mii de spectacole menite a distra populația (zile ale orașelor, festivaluri publice, campanii electorale). Mulți din Top 10 milionari din muzica au depășit de mult și cu mult acest prag. Uitându-ne retrospectiv peste încasările cumulate obţinute de crema artiştilor noştri, îi găsim pe primele zece poziții, pe: Voltaj, Andra, Inna, Smiley, Delia, Direcția 5, Loredana, Holograf, Fuego și Carla’s Dreams.

Și sărac, și fără femeie! Irinel Columbeanu, părăsit și de iubită!

Top 10 artiști care au făcut milionul de euro! Voltaj a fost formația cu cei mai mulți bani încasați în România din concerte

Despre Voltaj, Direcția 5, Holograf, Ștefan Bănică Jr., Andra, Delia și Loredana, aceștia au atins pragul de un milion  câștigaț exclusiv de pe urma concertelor. Înainte de restricțiile cauzate de pandemie, niciunul dintre aceștia nu avea onorariul mai mic de 10.000 euro și nu exista weekend fără cel puțin două concerte. Înainte de ascensiunea noii Delia ori a celor de la Carla’s Dreams, Voltaj a fost formația cu cei mai mulți bani încasați în România din concerte. Vârful de glorie l-au atins în perioada 2006-2008 când, din cauza zecilor de oferte concertistice, formaţia avea cel mai mare onorariu al unui artist român.

Milionar de top din muzică este şi Ştefan Bănică Jr., care și-a ales concertele cu mare atenţie şi pe sume considerabile. De admirat, este singurul artist din acest clasament cu cele mai multe bilete vândute la spectacolele sale, fiind ”campionul național” al spectacolelor de Crăciun și în luna Femeii.

Deși nu se află în top, nu-l trecem cu vederea pe primul artist care a făcut depășit 1 milion euro cântând în limba română, Dan Bălan. Însă s-a întâmplat la începutul anilor 2000. Ca și Inna, acesta a făcut banii în afara granițelor, când trupa sa, O-Zone ajunsese faimoasă la nivel mondial.

Astăzi se împlinesc 44 de ani de la evadarea spectaculoasă a trupei Phoenix din comunism. Nicu Covaci i-a scos din țară ascunși în boxe

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed